Zet eens een kantoor plant op je bureau!

Groene planten op kantoor verfraaien niet alleen de werkplek, maar zorgen ook voor een goed klimaat in de kamers. Het groen van de planten is een lust voor het oog en verbetert de stemming. Daarnaast hebben veel kamerplanten, die op kantoor makkelijk te verzorgen zijn enkele niet te vergeten superkrachten:

  • Een kantoor plant zorgt voor een luchtzuiverende werking.
  • Sommige van de zogenaamde kantoorplanten verhogen ook de luchtvochtigheid.
  •  Daarnaast dempen ze ook geluid en brengen ze meteen ook sfeer en gezelligheid!

Het is bewezen, van planten word je vrolijk, dus waarom niet binnen in je werkplek?

Welke planten zijn geschikt voor als kantoor plant?

Een kantoor plant moet onderhoudsvriendelijk en robuust zijn, niet elke collega heeft groene vingers. Natuurlijk zou het ook wenselijk zijn dat de planten het hele jaar door hun groene blad behouden – de zogenaamde “groenblijvende” variëteiten kunnen dat . Zodat de kantoorplanten hun positieve eigenschappen optimaal kunnen ontwikkelen, hangt het af van de standplaatsomstandigheden . Afhankelijk van de variëteit moeten de planten voldoende, maar niet te veel licht krijgen.

De Yucca palm, pannenkoekenplant, Aloë Vera, drakenboom, goudpalm,…zijn maar enkele van de bij ons eenvoudig verkrijgbare planten waar je geen fortuin aan uitgeeft, maar die meteen een streepje natuur binnen halen.

Hoeveel planten zet je dan op kantoor

Een kleine, delicate plant reguleert natuurlijk geen kantoortuin. Dat is de reden waarom experts aanbevelen één plant voor elke negen tot twaalf vierkante meter ruimte.

De vuistregel is , één plant per werknemer. Een jungle zal het ook niet maken uiteraard. Koop zeker gezonde planten, want wanneer ze schimmels of ongedierte met zich meebrengen, ben je beter af er zonder!

Kies voor planten op hydrocultuur in plaats van potgrond. o staan ze met de wortels in het water en krijgen ze de voedingsstoffen tijdig binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *