Douglas hout
tuin

Waarom Douglas hout gebruiken?

Wanneer u start met een nieuw tuinproject, heeft u de keuze uit een enorm aantal soorten hout. Eén van deze soorten is Douglas hout, maar waarom zou u voor deze soort kiezen? Wij zetten de eigenschappen en voordelen van de houtsoort voor u op een rij.

Duurzaamheid

Douglas hout valt in duurzaamheidsklasse 3 op een schaal van 1 tot 5, wat betekent dat het onbewerkt zo’n 10 tot 15 jaar meegaat. Daarnaast is het hout in veel gevallen minder schadelijk voor het milieu dan andere houtsoorten. Europees Douglas hout wordt namelijk in Europa aangeplant, waardoor het minder afstand af hoeft te leggen voordat u het kunt kopen. Hierdoor is de ecologische voetafdruk van Douglas hout een stuk kleiner dan van veel andere houtsoorten, die van buiten Europa geïmporteerd worden.

Sterkte

Europees Douglas hout is één van de sterkste houtsoorten in Europa, en is daarmee geschikt voor een enorm scala aan projecten. Het maakt niet uit wat u van plan bent en of het binnen of buiten is; voor ieder project is de houtsoort sterk genoeg. Dit is één van de redenen waarom het hout zo populair is om te gebruiken voor verschillende tuinprojecten.

Beschikbaarheid en prijs

Douglas hout komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, waar het de Oregon Pine wordt genoemd. Echter is de Douglasspar naar Europa geïmporteerd en de afgelopen decennia in groten getale aangeplant, waardoor de houtsoort nu een ruime beschikbaarheid heeft in Europa. Een houthandel zal dus al snel Douglas hout aanbieden. Daarnaast is de prijs van het hout eventueel laag in verhouding met prijzen van andere hardhoutsoorten. Deze combinatie maakt de houtsoort enorm populair.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *