terrasoverkapping
Woning

Voordelen terrasoverkapping

Dit artikel gaat over de voordelen van een terrasoverkapping. Er zijn er vele en we kiezen er hier een aantal uit. Met het woord overkapping bedoelen hier een terrasoverkapping.

Weersinvloeden

Als we buiten in de tuin willen zitten, dan werkt het weer niet altijd mee. Neerslag, veel wind, felle zon, het zijn allemaal redenen om maar binnen te blijven. Dat is natuurlijk jammer als dat met een overkapping wel had gekund. Als de wind recht op een open overkapping staat, dan wordt buiten zitten ook dan onaangenaam. Met zijwanden kan je de wind opvangen, als die van opzij komt. Afgezien van de wind kan je vaak onder een overkapping buiten zitten. Zelf als het koud is, kan je dat doen met terrasverwarming.

terrasoverkapping
Interlacing fabric used as an wooden terrace cover

Privacy

Met een overkapping kan je je privacy vergroten ten opzicht van zonder. Afhankelijk van de situatie kan je misschien volstaan met zijwanden, die gemaakt zijn met een glasvervanger, waar je niet doorheen kunt kijken. Dan vang je twee vliegen in een klap, namelijk meer privacy en bescherming tegen de wind van opzij.

Uitbreiding van je woonkamer

Als je woonkamer grote ramen tot aan de vloer en een schuifpui heeft, dan wordt het overkapte terras optisch een deel daarvan. Als je zo de zon uit je woonkamer kunt houden, dan heb je bijvoorbeeld geen rolgordijnen meer nodig.

Bergruimte

Met een overkapping heb je geen tuinhuisje meer nodig om je tuinmeubelen in op te bergen. Als ze goed beschermd staan tegen de weersinvloeden, dan kan je ze onder een overkapping langdurig buiten laten staan. Als je ze een tijd niet worden gebruikt, dan zou je ze in een hoek kunnen opslaan. Ook andere spullen, die je alleen buiten gebruikt, kan je ze bijvoorbeeld in een kast opslaan onder de overkapping.

Meerwaarde

Met een overkapping voeg je waarde toe aan je woning.

Vergunning

In tegenstelling tot een uitbouw heb je voor een overkapping meestal geen vergunning nodig. Het is echter wel verstandig om dat na te vragen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *