de houtburcht
tuin

Tuinmeubels om je tuin mee op te fleuren

Kan jouw tuin ook wel een opfrisser gebruiken of ben je gewoon benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je tuin er echt eens mooi bij gaat staan met de juiste tuinmeubels? Er zijn heel wat manieren om je tuin op te fleuren, maar het is lastig om net de goede tuinmeubels te vinden om dat voor elkaar te krijgen. Iedereen heeft tenslotte z’n eigen smaak en voorkeur.

Tuinmeubels van hout

Je kunt het je zo gek niet bedenken of je kunt het wel van hout maken. Zo is dat ook met tuinmeubels. Houten tuinmeubels zijn erg populair, omdat het makkelijk op maat te maken is, eenvoudig te verven en onderhoud is, het sterk materiaal is en het een mooie natuurlijk uitstraling heeft. Voor goede en mooie houten tuinmeubelen moet je bij De Houtburcht zijn.

Het voordeel van tuinmeubelen is dat het vrijwel onderhoudsvrij is, omdat je het slechts 2 keer per jaar hoeft schoon te maken om ze netjes te houden. Het beste is om de meubels goed nat te maken en vervolgens in te borstelen met bijvoorbeeld zeep. Hierna goed afspoelen en klaar!

Je tuin van hout

Niet alleen tuinmeubelen hoeven van hout te zijn. Tegenwoordig zie je bijna alleen maar hout in tuinen. Dit is ook wel een beetje het oorspronkelijke beeld bij een tuin, omdat hout de natuur ook wel vertegenwoordigt. Zo zijn schuttingen van hout, bergingen, schuren, blokhutjes, overkappingen en speeltoestellen.

Tuinmeubels van staal of RVS

Naast hout bestaan er natuurlijk ook andere materialen waar tuinmeubels gemaakt van kunnen zijn. Zo heb je bijvoorbeeld ook tuinmeubelen van roestvrijstaal. Je ziet het niet heel vaak, maar als je het ziet, zijn het vaak stoeltjes van ijzer. Dit kunnen meubels zijn die je voor de sier hebt staan, of ook echt gebruikt om op te zitten.

Tuinmeubels van plastic

Ook van plastic worden tuinmeubelen gemaakt. Dit komt vaak voor bij tuinsets. Plastic is goedkoop en is makkelijk schoon te houden. De tafel van een tuinset is makkelijk af te nemen en ook de stoelen kun je met een vochtig doekje snel schoon krijgen.