Trouwen met Dahlia Cafe au Lait

bloem

Een bruiloft, je droomt er stiekem als klein meisje al van om ooit in een mooie witte jurk richting het altaar te lopen. Als een prinses zo mooi, vroeger dacht je alleen nog aan de mooie witte jurk, inmiddels zie ik ook mijn trouwboeket al voor me. Hierin mogen namelijk oneindig veel zomerbloeiers van de Dahlia Cafe au Lait voorkomen. Ik houd van bloemen die je niet met één kleuromschrijving kan omschrijven en daar is Dahlia Cafe au Lait het aller beste voorbeeld van. De sierlijke grote bloemen van deze zomerbloeiers zijn gekleurd in afwisselende dromerige pastelkleuren. Bij aanvang hebben de bloemen een zachtroze tint en naarmate deze verder rijpen veranderd de kleur naar een zachte romige koffiekleur. Perfect in combinatie met een dromerige witte trouwjurk, tenminste als je het mij vraagt.

Favoriete zomerbloeiers

Ik herhaal heel vaak dat wanneer ik uit alle zomerbloeiers, slechts één bloemsoort mag aanraden, dat dit dan zeker de dahlia zou zijn. Wanneer er slechts één bloem zou zijn die ik zou mogen adviseren dan is dat zeker de Dahlia Cafe au lait. Dit is al jarenlang de meeste geliefde en meeste bekende soort, en niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld. De knollen van de dahlia cafe au lait zijn ook vaak als eerste uitverkocht, dus wil je in de zomer genieten van deze dromerige kleurencombinatie dan kun je het beste in januari al knollen bestellen. 1 januari staat namelijk het geheel nieuwe assortiment met zomerbloeiers online op de site van The Blooming Company. Je kan vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar al uitkiezen welke bloemen je in jouw zomertuin wil verwelkomen, het pakketje met bollen en knollen zal in maart thuisbezorgd worden zodat je alles op tijd in de grond kan brengen.

zomerbloeiers

Verzorging van de dahlia

De dahlia is weer terug van geweest, waar deze bloemsoort eerst nog een ouderwets imago had, is de zomerbloeier nu weer helemaal terug van weggeweest. Het ouderwetse imago heeft er denk ik mee te maken dat vroeger vooral oudere mensen zoals bijvoorbeeld je oma, de moeite namen om dahlia’s te kweken. Want het kweken van dahlia’s zou veel tijd kosten, en heel veel van je zogenaamde groende vingers vragen. Niets is minder waar, er zijn een aantal basisregels die jou gaan helpen bij het kweken. Dahlia’s komen oorspronkelijk uit Mexico en houden dus wel van de warmere temperaturen. Geef de knol dus een plek in de volle zon, en begraaf de knol niet te diep zodat deze de warmte van de zon nog goed kan voelen. In de winter dien je ook rekening te houden met de koudere temperaturen, wanneer de temperaturen ver onder het vriespunten raken, is het beter om je knollen op een warme plek te bewaren. Eventueel zou je de zomerbloeiers ook kunnen voorzien van een winterdeken. Dit doe je door de aarde af te dekken met bijvoorbeeld een laag stro, fleece, of een dikke laag met bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *