tuin

Tips voor de tuin

Knikarmschermen toevoegen aan uw tuin voor schaduw in de zomer, is niet het enige wat u kan veranderen aan uw tuin. Hier vindt u meer informatie over schaduw in uw tuin. Voor nu vindt u in de artikel hoe u uw tuin kan omtoveren tot een sprookjes bos!

1. Houd afstand

Plaats alle planten meer dan 30 tot 36 centimeter hoog ten minste 2 tot 3 meter terug van loopbruggen en patio randen; anders kunnen deze ruimtes te krap en druk aanvoelen. Terwijl je toch bezig bent, probeer netelige planten zoals rozen (Rosa spp. en cvs., Z 2-11) of penetrante planten zoals kroon imperialis (Fritillaria imperialis en cvs., Z 5-9) weg te houden van drukkegebieden. Als u een roos op een boog of pergola over een loopbrug wilt planten, overweeg dan doornloze, geurige oude tuinrozen zoals ‘Reine des Violettes’ (Z 5-9), ‘Mme. Legras de St. Germain’ (Z 3–9) of ‘Zéphirine Drouhin’ (Z 5–9).

2. Turf heeft zijn plaats

Een gazon kan duur en arbeidsintensief zijn om te handhaven, maar geen ander oppervlak is zo comfortabel voor het loungen, of zo veerkrachtig en vergevingsgezind voor spelen. Evenmin kan ander beplanting het soort voetverkeer nemen dat gazons regelmatig verdragen. Inderdaad, turf heeft een speciale tuin functie, dus gebruik het verstandig. Verspil niet de inspanning van het houden van een gazon waar de lage-onderhoud bestrating of de installaties enkel eveneens zouden kunnen dienen, maar beknibbel niet op het gras voor gebieden waar u van het zult genieten. Een veeg van groen gras kan ook de perfecte tegenwicht voor overvloedige bedden en grenzen zijn.

3. Kijk verder dan de bloei

Terwijl bloemen een zeer aantrekkelijk attribuut zijn, bieden veel planten meer dan alleen bloei. Kijk voorbij de bloemen en gebruik bladeren, fruit en schors voor een jaar lang kleur, vorm en textuur. Lente en zomer kunnen showtime zijn voor bloemen, maar de herfst behoort tot het verkleuren van bladeren. Door te kiezen voor planten met meerdere keermiddelen, zult u de seizoensgebonden aantrekkingskracht van uw tuin uitbreiden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *