Pizzafan? Neem een houtgestookte buitenoven!

houtgestookte buitenoven

Ben jij een ware pizzafan en is het daarbij ook een soort hobby van je om eigenhandig zo goed mogelijke pizza’s voor jezelf en je familie of vrienden te maken? Dan ben je ongetwijfeld bekend met de houtgestookte buitenoven. Dat het hiermee langer duurt voor je pizza klaar is, is bekend, maar de smaak en de textuur van het eindresultaat compenseren het lange wachten meer dan volledig.

houtgestookte buitenoven

Niet alleen pizza

Mocht je besluiten een houtgestookte buitenoven in je tuin te plaatsen, dan kun je niet alleen je pizza’s er een ware kwaliteitsimpuls mee geven. Het bakken van vers en smaakvol brood wordt hiermee ook mogelijk. Daarnaast is het, als je tenminste weet hoe je de temperatuur goed reguleert, mogelijk om heerlijke stoofgerechten, lasagnes en taarten te maken met behulp van deze oven.

houtgestookte buitenoven

Hoe krijg je de oven in werking?

De beste manier om de binnenkant van je oven op temperatuur te krijgen is om eerst kleine stukjes hout te laten branden. Voeg er vervolgens een paar grotere houtblokken aan toe. Afhankelijk van de grootte van je oven kan dit twee tot vier kilo zijn. Meestal duurt het een uur voor de oven de juiste temperatuur heeft.