Maak gebruik van de prachtige uitstraling van red cedar

De kleur die red cedar van nature heeft, maakt het zo bijzonder en wordt deze houtsoort niet alleen veel gebruikt voor het vervaardigen van meubels, maar ook voor beslagwerk. Het is echter wel belangrijk dat bij het maken van een keuze bij de aanschaf van red cedar, er wordt gelet op enkele punten. Met een goede voorbereiding wordt namelijk het bewerken vereenvoudigd en is ook de kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd. Het hout is van nature vrij zacht, eenvoudiger te bewerken dus, maar moet er daarom ook voorzichtig mee omgegaan worden.

Er zijn verschillende tinten beschikbaar

In de natuur kan de red cedar boom tot een ware reus van een paar tientallen meters hoog uitgroeien. Dat is er ook de reden van dat de kleur van het hout kan variëren, van lichtgeelbruine tot donker roodbruin. Dat draagt bij aan het veelzijdig karakter van red cedar. Er kan voor gekozen worden om de tinten te combineren in een enkel meubelstuk of andere toepassing. Wanneer gewenst, kan er ook gewoon een enkele tint red cedar worden geleverd. Kenmerkend voor deze houtsoort is de grijze kleur die het krijgt wanneer het onbehandeld aan de zon is blootgesteld. Dat heeft weer zijn eigen charme.

Maar ook behandelen met een laag verf zorgt voor een verschil

Red cedar is dan goed bestand tegen de invloeden van het weer, maar zorgt behandeling met een laag verf of beits voor het behouden van de bruine tint. Met natuurkleur beits komen de originele kleuren beter tot uiting. Zo een laag zorgt natuurlijk voor een verlengde levensduur. Het is aangeraden om voor het bevestigen van de red cedar panelen gebruik te maken van het juist materiaal, het liefst van roest vrij staal. Het bestellen van voorbewerkte red cedar hout zoals rabat, fijngeschuurd en in de juiste lengtematen gesneden, zorgt voor het snel kunnen plaatsen ervan en een minimum aan materiaalverliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *