Maai ook op moeilijk bereikbare plaatsen

bosmaaier

Wanneer je een groot gazon hebt waar bomen in staan, of een tuin met veel randen waar je met een maaier niet bijkomt kun je prima gebruik maken van een bosmaaier. Het is gereedschap wat je gebruikt om gras rondom bomen, of randen waar je moeilijk bijkomt met een maaier te maaien. Ook voor het zagen van dunne takken en struiken is de maaier bijzonder geschikt. Is je gras te hoog om te maaien met een maaier kun je het eerst korter maken met deze maaier.

Welke aandrijving is geschikt?

Een bosmaaier heb je in verschillende aandrijvingen, ieder model heeft hierbij voor en nadelen. Een maaier op benzine is ideaal als je een grote tuin hebt, je hebt geen stopcontact nodig en de maaier is zeer krachtig. Enige nadeel is het vele geluid wat de maaier maakt, een elektrisch model maakt minder geluid. Nadeel daarvan is weer dat je altijd last hebt van een snoer en een punt moet hebben waar je stroom vandaan kunt halen. Een accu is ideaal, je hebt geen stroom nodig en hij maakt geen herrie. Je moet alleen wel een tweede accu hebben anders moet je het werk in twee doen.

bosmaaier

Maaiblad of draad

Bij de aanschaf van een bosmaaier heb je de keuze tussen een maaidraad of een maaiblad. Wanneer je veel stugge beplanting moet maaien is een blad beter, deze slijt minder snel en je kunt er stevigere gewassen mee maaien. Een maaier met een draad is perfect om gras en minder stug onkruid mee te maaien. Om comfortabel te werken kun je gebruik maken van een draagharnas.

bosmaaier