Geen categorie

Kies je voor kunstgras of echt gras? Welke tuin past bij je?

Een tuin die helemaal bij je past, wie wil dat nu niet? Wil je een speeltuin voor de kinderen? Ben je een zonaanbidder? Wil je heerlijk in je tuin kunnen luieren, of wil je groenten of fruit uit eigen tuin? Als je geluk hebt, is je tuin groot genoeg om verschillende wensen in vervulling te doen gaan. Met wat handigheid kun je ook in een kleinere tuin dingen combineren. Ook kunstgras is onderdeel van deze beslissing. wil je veel onderhoud aan de tuin of weinig? Kunstgrasmatten zijn ideaal wanneer je zelf weinig wilt doen. Er zijn heel veel verschillende soorten grasmatten.

Kindertuin
Kinderen vragen speelruimte, voor speeltoestellen of om met karren en fietsen in de weer te zijn. Let op wat je naast de kinderspeelplek aanplant: kinderfietsen en voetballen zijn voor de gezondheid van je dure en tere planten niet bevorderlijk. Tegels en wellicht een grasveld geven je kind de ruimte. Je kunt met een haag of hek je duurdere planten beschermen.

Terras
Tuinen zijn niet om alleen naar te kijken, het is ook prettig om er heerlijk in te ontspannen. Op je terras geniet je van je tuin, van de zon en de heerlijke buitenlucht. Wist je dat je op een terras ook kunstgras kunt aanleggen? Dit zijn speciale matten die op een stenen of houten ondergrond kunnen worden bevestigd. Ideaal dus voor balkons bijvoorbeeld. Je kunt kiezen om dit zelf aan te leggen of om een hovenier in te schakelen.

Tuinieren?
Houd je van tuinieren, dan kun je hoeken in je tuin creëren waar je bloemen, heesters of misschien zelfs een boom kunt laten groeien. Tuinmuren of schuttingen zijn vaak geschikt om klimmende planten te laten groeien. Houd je niet zo van al het tuinwerk? Met een groot terras en leuke attributen kun je van je tuin toch een heerlijke plek maken. Wanneer je op internet zoekt naar voorbeeldtuinen kun je leuke ideeën opdoen. Tip: wekelijks zijn er ook leuke programma’s op TV waarin ze complete tuinen en grasmatten vernieuwen.

Groente en fruit
In een speciaal hoekje van je tuin kun je ruimte reserveren voor kruiden of groentes. Het is niet alleen leuk, maar ook lekker. Je bent verzekerd van een onbespoten en vers product. Misschien heb je ruimte voor bessenstruiken of zelfs een kleine fruitboom. Laagstam varianten hebben niet zoveel ruimte nodig. Met een eigen appelboompje heb je altijd een eigen appeltje voor de dorst!Kindvriendelijk?
Wil jij dat je tuin geschikt is voor kinderen? Dan is kunstgras een hele mooie investering. Dit is namelijk heel heerlijk zachte ondergrond waar rennende en spelende kinderen prima op kunnen vertoeven. Als ze vallen biedt het in bepaalde mate verzachting. Natuurlijk kan ook echt gras prima kinderproof worden gemaakt. Het voordeel van kunstgras is dat je dit weinig hoeft te onderhouden en het in alle seizoenen mooi oogt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *