mbi tegels
tuin

Je tuin snel en simpel opknappen met deze tips

Ja, het is niet altijd zo makkelijk om je tuin er netjes bij te hebben staan. Je hebt van alles geprobeerd maar weet nog steeds geen raad met die tuin van je. Waar begin je en wat moet je precies doen vraag je je af. Dat is niet zo’n rare vraag. Veel mensen vragen zich dit namelijk af, omdat je natuurlijk niet iedere keer je tuin weer aan kant moet maken en er gewoon van wil genieten.

Tip 1: Sierbestrating

Laten we beginnen met iets waar je tuin meteen ontzettend van gaat opknappen. Dit is sierbestrating. Dan zul je moeten denken aan tegels; keramische tegels, betontegels of natuursteen bijvoorbeeld. Mooie tegels zullen je tuin meteen heel anders eruit laten zien en MBI tegels zijn tevens ook nog eens vrijwel onderhoudsvrij en slijtvast. Zo kun je genieten van mooie sierbestrating en hoef je bijna ook je handen niet uit de mouwen te steken. De kwaliteit van deze stenen is ontzettend hoog, de prijs is relatief laag en de uitstraling is prachtig door de afwerking.

Tip 2: Bloemen

Bloemen doen het altijd goed. Ook tuinen houden van bloemen. Een tuin zonder bloemen of plantjes is eigenlijk geen tuin, omdat bloemen het hele gevoel van een tuin geven. Wie houdt er nu niet van mooie bloemen? Je kunt met de juiste plantjes en bloemen je tuin een hele opknapbeurt geven. Aangezien je zo weinig mogelijk wil doen aan onderhoud, is het planten van bloemen die weinig tot geen onderhoud nodig hebben ideaal. En die bestaan zeker. De zonnehoed of naaldvaren, om een voorbeeld te noemen.

Tip 3: Opruimen

Het is misschien wel de makkelijkste en snelste manier om je tuin op te knappen: opruimen. Je tuin opruimen of aan kant maken is eigenlijk het eerste wat je moet doen als je ook maar iets aan je tuin wil gaan doen. Staat je tuin vol met spullen? Ruim dan eerst de spullen op. Zet alles efficiënt neer in de schuur, zodat je er altijd makkelijk bij kan. Niet genoeg ruimte in de schuur? Dan is een extra tuinschuurtje een optie. Als alle losliggende dingen zijn opgeruimd, kun je beginnen met onkruid wieden en je tegels met hoge druk te reinigen. Als je nog steeds niet tevreden bent met het resultaat, dan zijn andere tuintegels en nieuwe plantjes – van de voorgaande tips – misschien een goed idee.