Hoe ziet jouw tuin er de volgende zomer uit?

sierbestrating

sierbestrating

Nu de dagen steeds donkerder en kouder worden zitten we veel meer binnen. De tuin is voor nu even verleden tijd, maar uiteindelijk komt het voorjaar ook elke dag weer dichterbij. Het voorjaar is de perfecte periode om jouw tuin eens goed onder handen te nemen, dus zit deze winter niet stil. Tijd om wat goede ideeën te delen voor jouw volgende zomertuin!

Nieuwe tegels

Het ligt er natuurlijk aan hoe je tuin er op dit moment uitziet, maar als op dit moment nog saaie tegels of klinkers hebt is het wel tijd voor een upgrade. Het oppervlak van je tuin bepaald grotendeels hoe je het gaat gebruiken: veel gras heeft meer onderhoud nodig, terwijl veel tegels meer ruimte bieden voor uitgebreide tuinsets. Als je dus liever wat meer werkbare ruimte hebt, dan is het handig om een groot deel te betegelen. Tegenwoordig zijn keramische tuintegels helemaal hot. Ze komen in allerlei kleuren en patronen en geven je tuin een ongelooflijke luxe uitstraling. Ze zijn makkelijk te leggen en eenvoudig online te bestellen. De kosten zijn wel hoger als je het vergelijkt met standaard tegels, maar je krijgt er wel iets moois voor terug.

Verhoogde plantenbakken 

Als je toch liever groene vingers krijgt dan moet je niet alles betegelen. Planten en bloemen fleuren je tuin ontzettend op, maar het vergt natuurlijk wel tijd om alles te onderhouden. Als je al wat ouder bent dan kan het een goed idee zijn om je planten en bloemen verhoogd te planten in speciale plantenbakken. Deze verhoogde bakken zorgen ervoor dat je niet op je knieën hoeft om lekker te tuinieren, en je rug hoeft ook nooit een kromme houding aan te nemen. Op die manier kan je rustig op een kruk zitten en de onkruidjes weghalen.

Online inspiratie opdoen

Als je er zelf nog niet helemaal uit bent hoe je je tuin wilt inrichten komend voorjaar dan kan het lonen om online op zoek te gaan naar inspiratie. Op het internet is vrijwel oneindige informatie beschikbaar over allerlei onderwerpen, en op websites zoals Pinterest kan je zeer gemakkelijk andere tuinen bekijken. Als je bijvoorbeeld inspiratie voor je tegels zoekt kan je een kijkje nemen op de website van 123sierbestrating, waar ze ook keramische tuintegels aanbieden waar we het eerder in dit artikel over hadden. Naast tegels is er ook genoeg te vinden of grind, zand, verlichting en andere tuinartikelen. 

Je kan gemakkelijk allerlei webshops afspeuren voor inspiratie vanuit je eigen luie stoel. Op die manier heb je je droomtuin volledig ontworpen voor het einde van deze winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *