Hoe verwerk je het bedrijfsafval als hovenier?

We produceren tegenwoordig allemaal afval. We maken onderscheid tussen [lastic, rest- en gft-afval, om vervolgens alles in de container te deponeren. Echter gaat de verwerking van het bedrijfsafval net iets anders. In dit blog zullen we kijken hoe hoveniers hun afval gemakkelijk kunnen verwerken, om vervolgens zo milieubewust te werk te gaan. Met het tuinafval zou je als hovenier bijvoorbeeld kunnen composteren, maar kun je ook een container huren voor al het tuinafval. Wij hebben het voor je uitgezocht en geven graag een aantal tips!

Doe een plezier, leef op een milieubewuste manier!

Tegenwoordig stimuleren we elkaar erg veel om milieubewust bezig te zijn. We verbruiken eenmaal teveel van alle grondstoffen, waardoor we op den duur aan een tekort zullen komen. Gelukkig kunnen we erg veel recyclen, wat we ook zouden kunnen realiseren in de tuin!

Wanneer je denkt aan milieubewust werken in de tuinbouw, denk je waarschijnlijk als eerste aan het gebruik van zo min mogelijk vergif en andere verdelgers. Wanneer je volledig ecologisch aan het werk wilt gaan, zou je ervoor kunnen kiezen om alle plagen op een natuurlijke manier tegen te gaan. Zet natuurlijke vijanden van de plagen uit in je tuin, zoals lieveheersbeestjes voor bladluizen, zodat je op een natuurlijke manier de plaag kunt bestrijden!

Het huren van een container

Echter is niet alles op een geheel milieubewuste manier te verwerken, maar zou je er wel zoveel mogelijk naar kunnen streven om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld een container huren, waar je gemakkelijk al het afval in kunt deponeren. Als hovenier kun je een container huren bij een afvalverwerkingsbedrijf, die aan de hand van een maandelijks tarief het bedrijfsafval zal verwerken.

Een container huren is mogelijk voor alle afvalsoorten, van rest- en gft-afval, tot aan glaswerk en papierafval. Voor al het afval kun je verschillende containers huren om het afval te scheiden en zo milieubewust mogelijk te verwerken, maar is er ook nog een andere manier om als hovenier van het tuinafval af te komen!

Maak compost van het tuinafval!

Een container huren biedt een perfecte uitkomst in het bedrijf wanneer je beschikt over erg veel afval. Een particulier bedrijf verhuurt een container, beschikt over een ophaalfrequentie en zal de container komen legen. Als hovenier zou je er ook voor kunnen kiezen om al het tuinafval te laten verwerken, maar is er ook een optie om het tuinafval te composteren. 

Wanneer je tuinafval composteert, zorg je ervoor dat je een nieuwe grondstof creëert en kunt gebruiken voor tijdens het werk. Door middel van een natuurlijk proces verandert het tuinafval op den duur in compost, wat vervolgens te gebruiken is als voeding voor planten. Met dit natuurlijke proces zorg je ervoor dat er minder co2 wordt uitgestoten, beschik je over natuurlijke bemesters en help je jouw eigen bedrijf met de productie van nieuwe, voedzame grond! 

Denk er eens over na om een container te huren voor al het bedrijfsafval als hovenier, waarna je zelf het tuinafval kunt omzetten in compost. Wanneer dit echter teveel gaat worden of wanneer je niet over genoeg ruimte beschikt, kun je nog altijd een container huren! Samen zorgen we voor een zo milieubewust mogelijk generatie!