Douglas hout
tuin

Het tuinhuisje: veelzijdig en compact

Wil je een tuinhuisje gaan plaatsen in jouw tuin? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Vandaag de dag bestaat er namelijk niet een soort tuinhuisje meer, maar komen ze in verschillende modellen en afmetingen. Ook zijn er steeds meer specialisten die voor jou een huisje kunnen ontwerpen en kunnen plaatsen. Een voorbeeld van zo’n specialist is iGarden. Doordat er zoveel keuzes zijn, is het altijd verstandig om je hier eerst in te verdiepen. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuzes maakt en maak je het voor jezelf alleen nog maar eenvoudiger.

Altijd plaats voor spullen in het tuinhuisje

Een tuinhuisje werd eerst altijd geplaatst om spullen in op te bergen. Je hebt hiermee immers ook een extra plek om bijvoorbeeld de grasmaaier of campingspullen neer te zetten. Echter wordt het ook steeds belangrijker om meerdere kanten met de ruimtes in en rond het huis op te kunnen gaan. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor de huisjes die ingericht kunnen worden tot extra woonruimte. Dit zijn de grotere afmetingen, maar brengen jou daarom ook nog meer voordelen. Niet alleen is al het tuingereedschap opgeborgen en beschermd tegen weersinvloeden, ook kun je er een familielid in laten slapen indien nodig.

Met of zonder overkapping mogelijk

Daarbij bestaat er een tuinhuisje met en zonder overkapping. Wanneer je een buitenruimte wilt creëren waar je in verschillende weersomstandigheden zou kunnen zitten, dan is een overkapping handig. Je kunt er namelijk jouw gehele tuinset onder laten staan, eventueel een terrasverwarmer neerzetten of juist alleen maar de basisbenodigdheden. Het ziet eruit als een veranda, maar kan jou zoveel meer bieden doordat je zelf bepaalt hoe het eruit komt te zien en hoeveel buitenruimte je aan het tuinhuisje geeft. Hiervoor hoef je alleen nog maar te bekijken welke afmetingen alles moet zijn en je kunt aan de slag.

Op iGarden.nl vindt je tuinhuisjes met en zonder overkapping!

Afmetingen van het tuinhuisje bepalen

De afmetingen van het tuinhuisje bepaal je aan de hand van de beschikbare ruimte in de tuin. Het moet er immers in passen zonder dat je gelijk de gehele tuin moet veranderen. Meet daarom de ruimte op en bekijk welke tuinhuisjes hierbij in de buurt komen. Daarna is het een kwestie van de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Ook hierbij is de beschikbare ruimte een grote factor. Sommige modellen komen alleen met grote afmetingen, waardoor je jouw keuzemogelijkheden al enigszins gaat beperken.

De indeling is bepalend

Ieder tuinhuisje kent daarbij ook een andere indeling aan de binnenkant. Je kunt kiezen om zelf kasten erin te plaatsen, maar ook door op maat gemaakte planken mee te laten leveren. Hiermee heb je direct voldoende opbergruimte. Daarom is het verstandig om op voorhand te bekijken wat je met het huisje wilt gaan doen en welke spullen erin moeten komen. Alleen jij weet wat je wilt, waardoor je je niet zomaar moet laten beïnvloeden door anderen. Om advies vragen is echter altijd mooi meegenomen, omdat je dan beter weet wat jou te wachten staat.