Geen categorie

Het is weer tijd om te fietsen!

Nederland is het land van de fietsen. In ons land zijn er veel meer fietsen te vinden dan inwoners, wat ons land uniek maakt. Er zijn grofweg 23 miljoen fietsen te vinden in Nederland, terwijl het aantal inwoners in ons land staat op zo’n 17 miljoen. We beschikken dus over 1.3 fiets per persoon, terwijl kwetsbare ouderen en zeer jonge kinderen nog niet eens beschikken over een fiets. 

De fiets werd vroeger gebruikt om jezelf gemakkelijk te voeren en een eigen snelheid te bepalen, wat we nu nog steeds doen. Echter is er wel erg veel veranderd op het gebied van fietsen. Er zijn nu veel meer modellen, maar zien we ook een sterke groei in het aantal elektrische fietsen. In dit blog vertellen we je er meer over!

De fiets zoals iedereen hem kent

Iedereen kent de fiets wel in zijn algemeen en weten we allemaal waar we hem voor gebruiken. We gebruiken de fiets om snel van A naar B te kunnen, waarmee we niet afhankelijk zijn van ander verkeer in bijvoorbeeld een drukke stad. Echter is het zo dat de fiets de laatste jaren enorme veranderingen door heeft gebracht. Er zijn veel meer modellen bijgekomen en zijn er ook totaal nieuwe fietsen op de markt te vinden. Er zijn bijvoorbeeld elektrische fietsen die over een brommer kentekenplaat beschikken, omdat deze een zeer hoge snelheid kunnen behalen voor een fiets. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de elektrische fietsen in Nederland?

Fietsen met een elektrische aandrijving

Elektrische fietsen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in nederland. Waar in eerste instantie alleen ouderen gebruik maakten van de elektrische fietsen ter ondersteuning, maken nu ook jongeren veel gebruik van de zogeheten e bike. 

De e bike biedt een elektrische aandrijving tijdens het fietsen, zodat niet alle kracht vanuit jezelf hoeft te komen. Voor ouderen biedt de elektrische aandrijving ondersteuning tijdens het fietsen, terwijl de elektrische aandrijving bij jongere mensen er juist voor zorgt dat er grotere afstanden gefietst kunnen worden. De extra energie die je hebt zorgt ervoor dat je je kracht kunt verdelen, door het trappen aan te vullen met de elektrische aandrijving. Maar wat zijn nu nog meer voordelen van een elektrische fiets?

De voordelen van een e bike

Het belangrijkste voordeel van de e bike is dat hij ondersteuning biedt bij het fietsen,door middel van de elektrische aandrijving. De e bike zorgt ervoor dat jij je kracht kunt bewaren, zodat je alleen een trapbeweging hoeft te maken en de fiets wordt aangedreven. 

Echter zorgt de elektrische fiets er ook voor dat je sneller bent, of juist langere afstanden kunt fietsen. Wanneer je de elektrische fiets op de hoogste stand zet, geeft de e bike een maximale elektrische aandrijving, die gezamenlijk met het frequente trappen zullen leiden tot een juiste snelheid. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat je sneller op school bent, maar kun je ook meer kilometers afleggen in dezelfde tijd!