passende loungeset
tuin

Een terras afmaken met een passende loungeset

Ontspannen, liggen, hangen of zitten. Het hoort allemaal bij het woord loungen. Genieten op je terras met een loungeset, is wat tegenwoordig niet meer weg te denken is in bijna elke tuin. Maar wat als je er nog geen hebt en hoe kies je de juiste loungeset voor je tuin, balkon of terras? Een terras is pas echt af met een passende loungeset. Met de volgende tips kun jij ook binnenkort buiten relaxen!

passende loungeset

Welke afmetingen passen bij mij?

Meet de ruimte die je hebt op je balkon, tuin of terras. Je wilt natuurlijk wel weten welke loungeafmetingen in jouw buitenruimte passen om daarmee de juiste indeling van te maken. Het moet niet zo zijn, dat er geen plaats meer is voor andere dingen die je ook in je buitenruimte wilt hebben. Ook moet er genoeg loopruimte overblijven. Zelfs voor de allerkleinste buitenplaatsen is er plaats voor een bijpassende loungeset.

Welk materiaal heeft jouw voorkeur?

Elk materiaal heeft zijn eigen charme en kenmerken. Waar gaat je voorkeur naar uit, je budget en wat past bij je woonstijl? Een luxe uitstraling, modern, romantisch, stoer, landelijk of gaat je voorkeur meer uit naar een strak design? Kies je voor teak, roestvrijstaal, wicker, aluminium, kunststof of vironwood. Vaak bestaan de terrassets uit een combinatie van deze materialen. Zoals een aluminium frame en de zitgedeeltes van vironwood of iets anders. Tegenwoordig is er veel keuze uit de beste kwaliteit loungset terrassen.

Wat vind jij het lekkerst liggen/zitten?

Hoe mooi en stijlvol je loungeset terras uiteindelijk op je buitenplaats staat, als het niet lekker zit, heb je er weinig aan. Het belangrijkste is, is dat je ontspannen en comfortabel kunt loungen. Denk hierbij aan de dikte en zachtheid van je kussens. Waar ligt je voorkeur; onderuitgezakt in diepe kussens of heb je meer aan de hardere kussens voor de juiste steun? Test altijd de lounge set die jij op het oog hebt, door erop te zitten, liggen en hangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *