tuin

Een afbakening

Het is natuurlijk ontzettend fijn wanneer je het goed kunt vinden met je buren. Toch heeft ieder mens behoefte aan wat privacy. Daarom staat er negen van de tien keer een schutting tussen. Deze schutting kan in alle vormen en maten komen, wat misschien zal zorgen voor keuzestress. Zeker omdat je het eens moet worden met de buurman en buurvrouw. Zij moeten ten slotte naar de andere kant van het verhaal kijken. In dit blog inspiratie voor jullie nieuwe schutting.

Houten schutting

Verreweg de meest bekende vorm schutting is toch wel de houten schutting. Dit zorgt voor een mooie rustieke look in jullie tuinen en is zeer duurzaam. Daarnaast gaan de planken van een houten schutting toch al gouw meer dan twintig jaar mee. Wil je helemaal voor duurzaam gaan? Ga dan voor Douglas hout. Deze soort hout is namelijk afkomstig uit de Nederlandse bossen en heeft dus maar een kleine weg hoeven af te leggen. Houten schuttingen zijn vaak geïmpregneerd. Dit wil zeggen dat er een speciale laag is aangebracht die ervoor zorgt dat het minder aantrekkelijk is voor schimmels, bacteriën en insecten. Daarmee ga je sowieso de twintig jaar halen!

Coniferen

De conifeer is een goede optie als je geen fan bent van de standaard houten schutting. Deze hoge plant is een plant die onwijs snel dichtgroeit, waardoor jij en je buren alle privacy hebben die ze wensen. Je kan coniferen aanleggen in de boomvorm, waarbij je kleine boompjes dicht op elkaar zet. Maar je kan er ook voor kiezen om het te laten groeien als één geheel. De coniferen heg vergt wel wat onderhoud. Om hem mooi in vorm te houden dien je hem regelmatig even bij te snoeien.

Composiet

De composieten schutting is een soort schutting dat gedeeltelijk is gemaakt van bomen, maar ook een deel van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de schutting enorm lang mee zal gaan. Het kan goed tegen het geweld van moeder aarde maar heeft dezelfde looks als een houten schutting. Het is dus de ideale optie als je geen zin hebt om veel onderhoud te leveren aan de schutting.

Dit waren de drie meest bekende en meest ideale soorten schutting. Hopelijk heeft het je inspiratie gegeven om binnenkort even een kopje koffie te drinken bij de buren en door te nemen welke schuttingsoort jullie allen het mooist vinden. Dan kan je daarna gezamenlijk de knoop doorhakken en de schutting kopen. Dan kan je het daarna hebben over de volgende kwestie: wie gaat de schutting bouwen? Succes!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *