Woning

Dit kan jij doen om je tuin goed te onderhouden!

Heb jij een eigen tuin of ben je van plan een eigen tuin te gaan aanleggen of ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je misschien heel veel aan deze tips! Wij hebben namelijk wat tips opgeschreven waardoor jij weer verder kan met je tuin en waardoor je tuin optimaal blijft. Hierdoor kan jij genieten van je tuin in de zomer!

Onderhoud

Bladeren zijn een grondstof in elke tuin, perfect om toe te voegen aan zowel mulch als compost zodra uw bladstapel in schimmel is veranderd. Scheid eerst je bladeren en bewaar ze in een tuincontainer, tas of maak een hoop in een rustig hoekje van je tuin. De bacteriën die de bladeren afbreken om te schimmelen, hebben zuurstof nodig om te werken, dus zorg ervoor dat je alle zakken waarin je je bladeren verzamelt doorboort. Zet alle terrascontainers op door stenen of voeten eronder toe te voegen, dit zal je planten en aarde beschermen tegen wateroverlast tijdens de winter douches.

Bescherming

Word niet zelfgenoegzaam als je tot nu toe het geluk hebt gehad zacht weer te hebben; er is maar één nacht vorst nodig om de meeste tuinplanten te beschadigen of zelfs te doden. Verplaats ze naar een beschutte, goed geïsoleerde plaats zoals een serre of serre om ervoor te zorgen dat ze deze winter overleven. Als je geen ruimte hebt om je planten binnen te houden, bedek dan alles wat kwetsbaar is voor het weer met plastic zeilen of tuinvlies.

Daarnaast kan je jouw tuin ook beschermen tegen te veel zon. Wil je minder zon i.v.m. bijvoorbeeld kinderen die wel buiten willen zijn maar niet constant in de brandende zon dan raden wij aan om een schaduwdoek aan te schaffen. Een schaduwdoek kopen doe je gemakkelijk online met altijd het advies wat je nodig hebt!

Fruit groente

De meeste groenten groeien niet zo goed als ze tussen november en februari worden geplant, omdat de korte dagen niet genoeg zonlicht opleveren. Alle wortelgroenten zouden inmiddels moeten zijn opgegraven, als je geen wortels, rapen, aardappelen en andere soortgelijke groenten hebt geoogst, moeten ze zo snel mogelijk worden opgegraven.

Maak je niet al te veel zorgen dat je moestuin er kaal uitziet; vul uw perceel met winterharde tuinbonen, uien, knoflook en sjalotten. Zorg ervoor dat u nieuwe gewassen en zaaiingen voor de winter beschermt door ze te bedekken met frames of stolpen. (groot klokvormig glas) of u kunt grote plastic sapcontainers gebruiken)