Geen categorie

Dineren in de tuin

Het is er weer tijd voor! Doordat de warme dagen ons weer tegemoet komen, kunnen we weer volop in de tuin gaan zitten. Met zomerse dagen met hoge temperaturen, zijn het de perfecte dagen om lekker te barbecueën, de hele dag te relaxen op de loungeset of om  een duik te nemen in het zwembad. In dit blog geef ik je tips hoe je nog meer kunt halen uit je tuin, om zo heerlijk te kunnen dineren en te relaxen in de tuin. Zo geef ik je wat tips voor de barbecue, maar kijken w e ook naar hoe je nu het beste de tafel kunt inrichten wanneer je van plan bent om buiten te gaan eten!

Een geschikte eettafel voor meerdere personen

Naast dat je met je eigen gezin veel gebruik zal gaan maken van de tuin om hier te eten, biedt de zomer ook altijd vele mogelijkheden om met vrienden en kennissen in de tuin te zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een gezamenlijke barbecue houden, waar je echter wel de juiste ruimte voor nodig dient te hebben.

Wanneer je beschikt over genoeg ruimte in de tuin, is het handig om te kijken naar loungesets of eettafels. Het is natuurlijk ideaal – wanneer je hier de ruimte voor hebt – om te beschikken over zowel een loungeset als eettafel. Om te kunnen dineren zit je met iedereen om de eettafel, terwijl je bij een borrel nu juist de loungeset zal opzoeken! Echter zou je er ook voor kunnen kiezen om een tafel te plaatsen bij een loungeset. Zo beschik je direct over alles in één, zonder dat dit erg veel ruimte in beslag zal nemen. Genoeg mogelijkheden dus!

Heerlijke recepten voor de barbecue

De meeste mensen vinden het heerlijk om te eten, terwijl de meeste mannen er ook van genieten om er gezamenlijk gezellig om heen te staan, de barbecue. Waar de een ervoor kiest om kant en klare stukjes vlees te halen, kiest een ander er juist voor om iets unieks te maken op de barbecue.

Een recept die het eigenlijk wel altijd goed doet op de barbecue, is de Bier-kip. Dit is een hele kip van de barbecue, die je vooraf geheel inwrijft met kruiden en marinade. Voor het braden zet je de kip op een bierblikje die open is, zodat de aroma’s van het bier zich kunnen mengen met de kip en marinade. De kip gaar je en zet je – inclusief het bierblikje – op de barbecue. Na het garen zet je de kip op tafel, waardoor je heerlijk kunt smullen met z’n allen! Benieuwd naar het verdere recept? Zoek het maar eens op!

Het creëren van schaduw in de tuin

Sommige mensen beschikken over een tuin waar de gehele dag zon te vinden is. Tijdens het eten kan dit in sommige gevallen erg vervelend zijn, omdat je liever even in de schaduw wilt zitten. Hiervoor biedt een parasol de beste oplossing. De parasol kun je namelijk makkelijk verplaatsen, zodat je de parasol bijvoorbeeld ook kunt gebruiken wanneer je op een ander stuk in de tuin even in de schaduw wilt zitten.

Tuinmeubelland.nl beschikt over een erg groot assortiment, zodat jij een geschikte parasol voor bij jou thuis zal kunnen uitzoeken. Bovendien beschikt Tuinmeubelland.nl over een ruim assortiment in tuinmeubelen en barbecues, zodat je geheel voorbereid bent om lekker te dineren in de tuin!