Taxus
tuin

De voordelen van een Taxus in de tuin hebben

We willen bijna allemaal wel een groene tuin, toch? Maar je wil ook mooie planten neerzetten die een strenge winter overleven. En misschien wil je er ook wel een heg mee maken om de gluurders weg te houden. Dan is de Taxus misschien wel de perfecte plant voor jou.

Taxus

Wat is een Taxus?

De Taxus is een zeer populaire plant in Nederlandse tuinen. Het is een plant die het hele jaar door groen blijft en daarom veel wordt gebruikt als heg. Dan heb je namelijk ook in de winter de privacy die je wil. Bovendien kunnen ze goed tegen vorst, iets dat in ons land ook geen overbodige luxe is. Tot slot is de Taxus heel prettig voor mensen die eigenlijk geen groene vingers hebben. Je kunt ze namelijk gemakkelijk terugsnoeien en dat hoeft helemaal niet zo vaak te gebeuren. Scheelt jou weer tijd! 

Taxus

Het kweken van de Taxus

De Taxus wordt veel gekweekt in Europa en Azië. Je hoeft de plant niet van ver te laten komen want ook in ons eigen land kun je een geweldige kweker vinden. Zorg wel dat je bij een bedrijf uitkomt met enige expertise, met name als je dat zelf niet hebt op het gebied van groen. Zij kunnen jou namelijk adviseren over het planten van de Taxus en of je tuin ervoor geschikt is. Die kans is overigens groot want de Taxus kan heel veel hebben. Ook een hete zomer draait hij zijn bladeren niet voor om.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *