De levensduur van je matras optimaliseren? Dat doe je op deze manieren

Als je je bedenkt dat een goede nachtrust een van de meest kostbare bezittingen is die je kunt hebben kun je gerust stellen dat je matras een van de belangrijkste voorwerpen in huis is. Matrassen van goede kwaliteit zijn natuurlijk ook niet heel goedkoop. Er is je dan ook alles aan gelegen om goed voor je matras 90 x 200 te zorgen, zodat de levensduur ervan optimaal is. Zeker als je positief bent over je huidige matras is dat de moeite waard. Met de vier hieronder beschreven tips zorg je mede voor deze optimale levensduur.

Matrasbeschermer en molton

Ten eerste willen we benadrukken hoe belangrijk het is een molton op je matras te leggen en een matrasbeschermer eronder. Deze attributen zorgen voor het absorberen van vocht, zodat dit buiten het matras blijft. Ook stof en vuil krijgen zo veel minder de kans in het matras te trekken.

Goede slaapkamerventilatie

Over vocht gesproken, een te hoge luchtvochtigheidsgraad in je slaapkamer komt de kwaliteit van je matras ook niet ten goede. Laat deze vochtigheid nu net elke nacht tijdens het slapen weer een stuk hoger worden. Zorg er daarom voor dat je je slaapkamer iedere dag goed ventileert.

Niet meteen opmaken

Ondanks dat je een molton en een matrasbeschermer gebruikt kan er wat (lichaams)vocht in het matras trekken. Als je ’s ochtends de deken van je bed echter opvouwt en aan het voeteneind legt, dan kan dat in het matras getrokken vocht nog verdampen. 

Draai je matras om

Tenslotte is het slim je matras af en toe om te draaien, zodat je het gelijkmatig belast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *