Geen categorie

De belangrijkste machine van de landbouw

Trekkers, ze zijn op vele verschillende terreinen inzetbaar maar het blijft toch een voertuig dat we voornamelijk associëren met de landbouw. Van inzaaien tot oogsten, tijdens het gehele landbouwproces wordt voor de bewerking van het land de tractor gebruikt. Omdat er vele verschillende werktuigen achter de trekker te plaatsen zijn kun je de machine voor vele verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan ploegen, zaaien, oogsten, bemesten en nog een keer ploegen. In dit artikel gaan we diep in op waarom de trekker ofwel tractor zo onmisbaar is voor de agrarische sector.

Achterwiel

De standaard tractor voor de landbouw heeft zeer groot achterwiel en een kleiner voorwiel. Dit zorgt ervoor dat de tractor een stuk gemakkelijker over ruw terrein kan rijden zonder dat het voertuig kracht of snelheid verliest. De gemiddelde tractor heeft dan ook flinke krachtcapaciteit. Je kunt een tractor zeer multifunctioneel inzetten.

Multifunctioneel

Verschillende werktuigen of een aanhanger kunnen achter de tractor gekoppeld worden. Maar het is ook heel goed mogelijk om een voorzetstuk te plaatsen. Een veelgebruikt werktuig is een ripper. Door een ripper aan de achterzijde van de tractor te plaatsen, kun je met de stalen tanden de grond omploeggen.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een tractor. Het is een voertuig dat zeer sterk is op verschillende terreinen maar ook gewoon de weg in kan. De machine is comfortabel in gebruik en er zijn vele verschillende modellen om uit te kiezen. Er zijn kleine tractoren met slechts 15pk tot wel tractoren met 500pk. Ook zijn het voertuigen met een lange levensduur en hoge duurzaamheid. Natuurlijk zitten er ook wel wat nadelen aan het gebruik van een tractor. Die zullen we hier eerlijk bespreken.

Nadelen

Een van de nadelen van een tractor is dat deze erg zwaar is. Hierdoor ontstaat een hogere bodemdruk. Daarnaast kan een tractor duur zijn in aankoop en veel onderhoudt vragen. De meeste tractoren worden uitgerust met een geconditioneerde cabine. Dit biedt het voordeel dat de bestuurder afgeschermd is tegen stof en hitte. Wanneer de cabine niet geconditioneerd is, moet er een rolbeugel zijn om zo aan de veiligheidsvoorwaarden te voldoen. Een trekker kopen kan bijvoorbeeld op trucks.nl. Hier vind je voornamelijk gebruikte tractoren en andere voertuigen vanuit de logistiek en landbouw. Maar naast gebruikte voertuigen worden er ook nieuwe voertuigen aangeboden. Ongeveer tien procent van het aanbod op de website bestaat uit nieuwe voertuigen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *