Geen categorie

Bestedingen voor in je vrije tijd

We hebben in Nederland relatief veel vrije tijd. Tegenwoordig wordt er steeds meer vanuit huis en op flexibele tijden gewerkt. De files zijn afgenomen zodat veel mensen meer tijd vrij hebben voor hobby’s. Sowieso hebben de meeste mensen nog vrij in het traditionele weekend op zaterdag en zondag. Ook de scholen zijn dan gesloten waardoor je dan veel tijd hebt om erop uit te trekken of in en om het huis wat leuks te doen. Ook de vele mensen die vanuit huis werken houden meer vrije tijd over. Ze zijn geen tijd meer kwijt met het reizen van en naar het werk. Daarnaast hebben de meeste thuiswerkers ook niet de hele dag iets te doen dus tussendoor kunnen ze hun tijd naar eigen inzicht besteden.

Een eigen moestuintje beginnen

Misschien heb je zelf al een leuke hobby waar jij je vrije tijd mee kan besteden of misschien ben je wel op zoek naar iets nieuws. Vind je het leuk om met je handen bezig te zijn en houd je van vers fruit, verse groenten en verse kruiden? Dan is het een idee om een eigen moestuintje te beginnen. Het voordeel bij een moestuintje is dat je er plezier aan hebt om het op te zetten maar je haalt er uiteindelijk ook nog is je eigen voedsel uit. Het is een goed idee om van tevoren even te kijken wat je allemaal nodig hebt. Om groentes en fruit te verbouwen heb je kassen nodig. Het is helaas niet altijd even warm en zonnig in Nederland en dat hebben bepaalde planten wel nodig. Daarom zorgt een kas voor voldoende warmte. Als je ook verse kruiden wilt oogsten is een houten plantenbak handig om te hebben. Koop er 1 op hoogte van jou zodat je de kruiden staand water kan geven, wel zo handig.

Benodigdheden

Als je de grote artikelen binnen hebt kan je over gaan op de kleinere benodigdheden. Als eerst heb je natuurlijk zaden nodig om te planten. Een tip is om te beginnen met de wat makkelijkere groentes en fruit zoals aardbeien, tomaten en bieten. Later kan je dan nog overgaan op bijvoorbeeld sla, frambozen en broccoli. Ook is het handig om bemesting en voeding te kopen voor je planten. Zodra het echt gaat groeien kan je ook gaan nadenken over bescherming. Vogels en insecten lusten maar al te graag jouw groentes en fruit en dat zou natuurlijk zonde zijn! Er bestaan speciale netten die je over je gekweekte planten kan leggen.