5 tips voor een nieuw tuindesign

Ben je het zat om al jaren tegen dezelfde tuin aan te kijken en wil je dit keer totaal wat anders? Wij zetten 5 tips voor je op een rij van verschillende mogelijkheden om jouw tuin een hele andere look te geven. Afhankelijk van je budget kun je hier vast wat leuke inspiratie uithalen!

  1. Nieuwe tuinomheining

Een tuin is vaak omheint met een schutting of hek. Je kunt eens kiezen voor een nieuwe tuinomheining die totaal anders is dan welke je nu hebt. Je zal dan een totaal ander tuinaanzicht krijgen. Je kunt bijvoorbeeld je houten schutting vervangen voor steenkorven met een mooie kleur stenen erin. Alleen door deze aanpassing zal je tuin er totaal anders uitzien en ben je voor jaren weer klaar met het onderhoud van je omheining. Steenkorven zijn onderhoudsarm en erg duurzaam, ze blijven zo’n 50 jaar lang erg mooi. Wie weet vinden de buren dit ook wel erg mooi en kunnen jullie samen de kosten delen?

  1. Nieuwe bestrating

Wil je liever je omheining laten staan maar toch je tuin veranderen? Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe bestrating aan te leggen. Dit kan op allerlei manieren, ook een beetje afhankelijk van hoe je tuinindeling is. Je kunt ervoor kiezen om alles te bestraten of alleen een klein stuk waar je kunt zitten met een paar stoelen en een tafel. Ook met een nieuwe bestrating kan je tuin er totaal anders uitzien en echt een verschil maken. 

  1. Een overkapping

De aankleding van je tuin is erg belangrijk, heb je ruimte voor een mooie overkapping waar je met zowel mooi als iets minder mooi weer onder kunt zitten? Een overkapping is een aanrader in een tuin waarbij daar ruimte voor is. Het is niet alleen praktisch maar ook nog eens erg mooi. 

  1. Meer groen toevoegen

Is jouw tuin helemaal voorzien van bestrating en wil je graag wat anders? Kies dan voor wat meer groen in je tuin, dit kan een toevoeging zijn van een aantal planten maar ook een grasmat aanleggen is een optie. Het enige wat je daarna nodig hebt is wat tuingereedschap om je groen regelmatig te onderhouden. 

  1. Een vijver aanleggen

Je moet er wel van houden maar het kan zeker een hele gave toevoeging zijn aan je tuin om een vijver aan te leggen. Je kunt kiezen voor een grote of kleine vijver en afhankelijk van het type vissen welke je wil hebben kun je de diepte van de vijver bepalen. Een vijver vraagt wel wat onderhoud, dit onderhoud kan grotendeels vervangen worden door het plaatsen van een aantal pompen. Een vijver in een tuin geeft wel een compleet ander beeld waardoor je verder misschien niet zoveel anders hoeft te veranderen. 

Ben je er al uit wat jij gaat doen om je tuin een ander design te geven? Wij wensen je veel succes en hopen op mooie resultaten!