Geen categorie

3 ongelooflijke mulch voordelen voor uw tuin

Bij een mulch wordt een materiaal op de grond (of het oppervlak van een pot) uitgespreid om het te bedekken. Hier zijn 3 opmerkelijke voordelen van mulchen, de verschillende soorten en adviezen voor de uitvoering ervan.

Tuinbescherming

De dikke mulch beschermt de bodem en de plantenwortels tegen temperatuurschommelingen en helpt de bodem vocht vast te houden, wat de frequentie van de irrigatie kan helpen verminderen. Dit is vooral interessant voor planten met oppervlakkige wortels.

Een dikke laag voorkomt de verspreiding van onkruid. Bij gebrek aan licht hebben hun zaden moeite om te ontkiemen en als ze succes hebben, zullen deze ongewenste planten

Besparing van tijd en energie

Een dode dekking betekent een echte besparing in tijd en energie. Als u een mulch als houtsnippers gebruikt, zal de afbraak ervan de bodem verrijken met organisch materiaal. De activiteit van bodemmicro-organismen (bacteriën, schimmels, wormen, enz.) zal toenemen.

Esthetiek

Een dode hoes heeft ook een esthetisch voordeel. Het bedekken van de grond met houtsnippers geeft een final touch aan uw potbedden en tuinen. Kies materialen en kleuren die passen bij de stijl van uw tuin, het type beplanting, de kleur van uw huis, enz.

De visuele impact van de tuin zal aanzienlijk worden vergroot. Materialen die heldere kleuren hebben zijn vooral geschikt voor de indeling van de stenen tuinen en Japanse tuinen, de natuurlijke mulch, meer discreet, zijn geschikt voor alle tuinen.

Soorten mulch

Er zijn twee hoofdtypen van dode dekmantel.

Plantaardige mulch (houtsnippers, dennenbladeren, stro, champignoncompost, enz.) zijn afbreekbaar en verrijken de bodem met organisch materiaal en voedingsstoffen.

Minerale mulch, zoals grind en kiezels, zijn niet afbreekbaar, leveren geen voedingsstoffen aan de bodem en dragen niet bij aan het verbeteren van de structuur of het verhogen van de waterretentiecapaciteit. Aan de andere kant kunnen ze zeer decoratief zijn als ze verspreid liggen in een deel van de tuin dat niet gunstig is voor de ophoping van dode bladeren en gemakkelijk te onderhouden is.

Mulchinstallatie

De mulch moet altijd worden verspreid over vochtige grond, bij voorkeur na een stortregens. Nooit op droge of bevroren grond aanbrengen.

Zorg ervoor dat de grond vrij is van onkruid en laat ruimte rond stammen en stengels om te voorkomen dat ze gaan rotten. De dikte van de aangebrachte laag is afhankelijk van het gebruikte type mulch. Over het algemeen varieert het van 2 tot 6 centimeter. De mulch ontbindt sneller en moet vaker worden vernieuwd, meestal een of twee keer per jaar.

Om esthetische redenen is het vaak beter om de zelfgemaakte compound te begraven in plaats van deze als mulch aan te brengen. Naast het besparen van tijd en het beschermen van de bodem is mulch echter ook esthetisch. Daarnaast zijn er verschillende types naar behoefte en zijn ze eenvoudig toe te passen. Uw tuin zal er mooi en gezond uitzien!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *